Turbaanipipo

 

 

Voi plääh.
Sain äidiltäni ennen joulua Jonna Hietalan Kerällä -kirjan. Se on täynnä huippukivoja ohjeita, mutta kun ensimmäisenä vastaan tuli turbaanipipo, jota olin jo pitkään ollut vailla, oli selvää mistä aloittaa. Ohje oli helppoakin helpompi, juuri passeli joulupäivien rentoiluun.
Hurraa!
Muttamutta.
Valitsen lankani yleensä fiilispohjalta. Koska Prisman lankavalikoima oli rajallinen, päädyin kerään Novitan Joki-lankaa. 100% villaa, ihanan harmaata ja pehmeää. Puikkoina vitosen bambupuikot.
Loistavaa.
Lähtötilanne ihanteellinen, mutta mitäs sitten. Omaan makuun liian paksut puikot ja hahtuvainen lanka tuottivat hankaluuksia muka helpolta vaikuttaneen puolipatenttineuloksen kanssa. Ensimmäiset kaksikymmentä senttiä olivat pelkkää hampaiden kiristelyä, kunnes pääsin lopulta kärryille hommasta. Jouluaattoyönä lanka loppui kuitenkin kesken. Lisää irvistelyä ja kirosanoja. Uhkasin murtautua lähimmän tavaratalon lankahyllylle, mutta sain hillittyä itseni ja siirsin vastahakoisesti pipon odottamaan pyhien päättymistä. Kun sitten sain toisen kerän lankaa hyppysiini, valmistui pipo samana iltana.
Tämä turbaani neulotaan tasona, jonka jälkeen asetellaan päähän ja ommellaan lopulliseen muotoonsa. Asetteluvaihe tuntui vaikealta. Kirjan ohjeet olivat mielestäni ympäripyöreitä tai sitten minä olin vain yksinkertaisen tyhmä. Pari väärin ommeltua ja purettua yritystä myöhemmin pipo oli kuitenkin päässäni. Totesin kuitenkin, että lankani oli paljon ohuempaa, kuin ohjeen ja lopputulos oli siitä syystä hieman lattea. Itseäni häiritsee myös nuo "korvat" tuossa edessä. Nojaa. Onhan se ihanan lämmin ja menee paremman puutteessa, kunnes jaksan etsiä sopivamman langan ja yrittää uudestaan.
Mitä tästä opimme?
Luultavasti emme mitään.

-Henna

12 kommenttia:

 1. Kirja on ihana - ja pipo myös! Mulla on ollut tuo samainen opus kirjastosta lainassa ja erityisesti ihastuin kahdesta kappaleesta tehtyyn puseroon. Ohje on kopioituna (jossakin) ja odottaa vain oikeanlaisen langan löytymistä. Ja aikaa neuloa kyseinen vaatekappale:) Kun ei se keskenjääminen ole ihan vierasta tälläkään planeetalla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kirja on kyllä pullollaan kivoja ohjeita! Nyt vaan langanmetsästykseen! Ja joo tää keskeneräisyys taitaa olla joka neulojan kirous :D

   Poista
 2. Siitä tuli hirmu kiva lopulta! Huoh, mullakin on varsin raskas pipoprojekti meneillään. En tohdi neuloa yhtä hattua loppuun, jos se onkin liian iso. Että purkaako kymmenen tunnin työ ja ottaa koko varman päälle, vai vetää riskillä loppuun asti. Mitä sä tekisit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oivoi, nää on vaikeita tilanteita. Luultavasti purkaisin tai sitten tekisin loppuun ja purkaisin sitten kun se on jo valmis ja väärän kokoinen :D Taisinkin edellisessä postauksessa mainita, että oon naurettavan perfektionistinen ja puran turhankin herkästi. Mutta toisaalta, yleensä purkaminen on sen parhaan mahdollisen lopputuloksen arvoista :)

   Poista
  2. Mä olen ihan samanlainen. En kestä ajatusta, että tekisin jonkun työn, joka ei olisi just hyvä! SE se vasta olisikin hukattua aikaa, jos ei ikinä pääsisi ilolla pitämään valmistunutta neuletta! Koska ainakaan minun ei ainakaan tule käytettyä melkein-hyviä töitä. :) Ehkä mä vaan vedän riskillä loppuun asti. Onpahan sitten koko lanka samanlaista purkupörröä, jos purkuun menee! :D

   Poista
  3. Jep! Ja hyvällä tsägällähän se on just sopiva! Pidän peukkuja :)

   Poista
 3. Mä tykkään kerällä kirjasta. Ohjeet on kyllä välillä vähän ympäripyöreitä, mutta muutama ohje on ollut jo puikoilla. Hieno tämä sinun pipo, täytyy kans kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on vielä monta ohjetta joita haluun päästä testaamaan! Oon todennu että epäselvien ohjeiden kohdalla kannattaa luottaa omaan vaistoonsa niin hyvä tulee :D

   Poista
 4. Pitääpä käydä katsomassa, oisko kirjastossa tota kirjaa. Yritän nyt olla ostamatta kaiken maailman opuksia, koska niitä on jo liikaa. :D Mut oikein kivan näköinen pipo. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjastot on kyllä käteviä, siinä säästää rahaa ja tilaa kun käy vaan lainaamassa :)

   Poista
 5. Hauska pipo! Mulle itselleni ohjeiden lukeminen ja niiden ymmärtäminen on välillä tosi vaikeaa. Varsinkin kaikki niissä käytettävät lyhenteet, yyh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tunnen tuskasi! Yleensä turhaudun ja keksin sitten vaan jonkun oman ratkaisun tai vaihtoehtoisesti vinttaan koko työn nurkkaan (joskus molemmat :D)

   Poista